Aangekomen in Mission beach een leuke camping aan het strand gevonden waar we de was konden doen. Deze camping verdiend zijn geld (en goed) met parachute springen. Was heel gaaf om te zien hoe elk half uur, een groepje jonge lui de lucht uit viel en landde op het strand. Wij wilde dit ook wel maar net iets boven het budget. We komen terug! Gelukkig hadden we van de paashaas wat centjes gekregen om lekker uiteten te gaan en hebben dit dan ook goed gedaan in een Frans restaurantje met heerlijk eten. Bedankt paashaas. De banden weer op de juist banden spanning gebracht en naar Cairns gereden. In Cairns wat informatie opgedaan over duiken op de Great Barrier Reef. We wilden hier graag duiken en dat kon met verschillende boten. Uiteindelijk een keuze gemaakt om met Tusa mee te gaan. Er werd aangeraden om nog een paar dagen te wachten zodat de zee wat rustiger was. Hiervoor had het namelijk een week lang hard geregend en gingen de boten geen eens uit.
Die paar dagen wachten voor beter zicht onder water was geen probleem en zijn we naar het dorpje Karunda gereden. Karunda is een (commercieel) hippie dorpje waar ze een paar leuke marktjes hebben en in de buurt nog een mooie waterval bezocht. In de avond in het natuurpark gekampeerd dat dicht bij Karunda ligt.
Zaterdag gingen we mee met de boot, de Tusa 6 die ons naar de Great Barrier Reef bracht. Deze nieuwe boot bracht ons naar het uiteinde van het rif waar maar weinig boten komen. Dat is mooi voor ons omdat het koraal dan stukken beter is (het is dan niet helemaal kapot getrapt) en je hebt niet het idee dat je met duizenden mensen het rif aan het bekijken bent. We begonnen met twee duiken op de eerste locatie waar we goed zicht hadden en een white tip shark zagen (zijn kleine haaitjes). Hierna hadden we een heerlijke lunch. Tijdens de lunch verplaatste de boot naar een andere locatie. Op deze plek waren super grote stukken koraal te zien. Heel mooi. Jammergenoeg was de dag zo weer voorbij en ging de boot weer terug naar de haven van Cairns.