Na Cairs zijn we richting het zuiden gereden. Langs Townsville via Mackay, Bundaberg en Maryborough. Voornamelijk langs de kust. We hebben vaak overnacht op gratis kampeerplekken. Meestal bevinden die zich aan de kant van de snelweg. Een goede nachtrust krijg je dus niet, met al die herrie van vrachtwagens die voorbij racen. We maken weer veel kilometers met de auto, en volgens mij vind hij dat niet zo leuk. De motor was weer twee keer overkookt, en tot overmaat van ramp kwam Mike erachter dat de radiator lekte. Om de 50 km stonden we weer langs de kant van de weg, met de motorkap open, om de koelvloeistof bij te vullen. Dat ging aardig hard, dus op een gegeven moment er maar gewoon water in gedaan.
Uiteindelijk waren we gestrand in het plaatsje Gympie. De auto wilde eigenlijk niet meer verder. Een man kwam kijken, en gaf ons wijs advies. Als wij nu niet de radiator lieten repareren, en stug zouden door rijden, was de kans groot dat de motor zou ontploffen. En dat wil je niet meemaken. Snel langs het informatiecentrum geweest om te vragen waar de garages zaten. Gereden naar de dichtbijzijnste, maar de garage die gespecialiseerd is in radiatoren was al dicht. Ernaast zat een andere garage. Eigenlijk doen zij banden, maar een vriendelijke monteur had een nieuwe radiator geregeld en erin gemonteerd. En dat terwijl ze eigenlijk dicht gingen. Dit was heel fijn, want de dag erna was het ANZAC day, dan is alles dicht. Met ANZAC day worden de militairen die hebben gevochten en die nog steeds vechten herdacht.

Zonder problemen met de radiator konden we verder rijden naar Brisbane. Geslapen op een camping on Redcliffe, dit plaatsje ligt een paar km boven Brisbane aan het strand.
De dag erna Brisbane in gegaan met de auto. Dit was misschien niet zo slim. Wel 20 rondjes door en buiten de stad gereden. Na 2 uur rijden de auto geparkeerd en rond gelopen in de stad. Brisbane ligt aan de rivier en is een leuke, niet al te drukke stad. Als je over de brug wandelt kan je de skyline mooi bewonderen.

20130501-155107.jpg

20130501-164942.jpg

20130501-165204.jpg